Relligant Nou Barris

Us animem a visitar aquesta interessant pàgina web (Relligant Nou Barris) que ha fet un esforç lloable per acostar-nos més al nostre barri. En ella hi trobareu una sèrie de rutes temàtiques, que es poden fer qualsevol dia que ens vingui de gust passejar, i uns vídeos curts que ens expliquen la seva història recent, encara que sovint desconeguda per molts de nosaltres.

Aquí teniu tots els vídeos de la sèrie segons les diverses rutes que il·lustren:

Ruta del segle XX

L’Hospital Mental de la Santa Creu Castell de Torre Baró Can Peguera
Refugi antiaeri de Can Peguera Cementiri de Sant Andreu

Ruta per les Masies

Torre Llobeta Ca n’Artès Can Basté
Can Valent Can Verdaguer Can Carreras

Ruta pels espais de culte

Creu de la Trinitat Nova Santa Eulàlia de Vilapicina Església del Mental
Cementiri de Sant Andreu

Ruta d’escultures i monuments

Estàtua de la República Castell de Torre Baró Cementiri de Sant Andreu

Ruta d’equipaments

Ateneu Popular de Nou Barris Can Verdaguer Torre Llobeta
Can Basté Hospital Mental de la Santa Creu

Ruta d’espais singulars

Passatge de l’Esperança Castell de Torre Baró Ateneu Popular de Nou Barris
Creu de la Trinitat Nova

Ruta de l’aigua

Rec comtal Aqüeducte Parc Central Aqüeducte Ciutat Meridiana
Casa de l’Aigua

Font: Relligant Nou Barris

“Relligant Nou Barris és un projecte que vol apropar la història del districte a tots els veïns. Una xarxa que ens permetrà descobrir el patrimoni de Nou Barris des dels mateixos carrers i places gràcies al nostre smartphone. Capturant els codis QR que trobareu a cadascun dels punts de Nou Barris podreu veure als vostres mòbils vídeos on descobrireu imatges antigues del lloc on us trobeu i un explicació històrica farcida d’anècdotes i curiositats. Uns vídeos que trobareu subtitulats per tal que siguin accessibles a tothom.

Us convidem a entrar en aquest museu virtual, que es troba al carrer i que és gratis, on descobrireu l’origen dels vostres barris, dels edificis i monuments emblemàtics que en formen part, però també de la gent i de les lluites que han marcat la nostra història. A la pàgina web de Relligant Nou Barris trobareu tots els punts que formen part d’aquesta xarxa classificats per categories per tal que la cerca sigui més fàcil. També descobrireu rutes sobre temàtiques molt diverses que podeu seguir a peu gràcies als mapes i a les indicacions que trobareu a la web.”

Deixa un comentari