“La educación prohibida”

La premsa de l’última setmana ens ha donat a conèixer l’existència d’aquesta pel·lícula-documental que reflexiona sobre com cal educar avui dia. S’hi plantegen molts interrogants, que val la pena considerar, i s’hi mostren algunes respostes o camins que es podrien seguir. Traduïm directament, pel seu interès, els dos primers paràgrafs de la notícia apareguda a “El País”:

“I si el problema de l’escola no és com ensenyar més matemàtiques, més llengua o més anglès, repetir curs o no?. I si es tracta d’un problema d’arrel, de que l’escola, tal i com està concebuda, dividida i fragmentada per edats i matèries estanques, no funciona, amb els seus exàmens que acaben condicionant uns ensenyaments anacrònics allunyats de la realitat, avorrits i artificials?. I si l’escola, inventada a l’era industrial per donar unes instruccions militars i la transmissió d’una cultura bàsica, simplement ja no serveix a l’era d’internet?. I no només això, i si està acabant amb la creativitat dels nens?

En aquest documental, dirigit per l’argentí Germán Doin i titulat “La educación prohibida”, es dóna una resposta afirmativa a totes aquestes qüestions… “

Si ja ha despertat la vostra atenció podeu veure la pel·lícula aquí mateix. Almenys no us podeu perdre l’inici en què es fa un paral·lelisme entre el mite de la caverna de Plató amb l’ensenyament actual. Tota una declaració d’intencions de l’autor de l’obra.

També podeu conèixer els principals punts que tracta donant un cop d’ull a aquest resum, elaborat per una estudiant de 3r de Psicologia.

Font: El País, 25 de setembre de 2012

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s