Premis per als treballs de recerca 2015

1. Premis per a treballs de recerca de qualsevol temàtica

 • Premis Recerca Jove (CIRIT)
  Premis Recerca Jove (nous premis CIRIT) per fomentar l’esperit científic del jovent: Premis adreçats a promoure treballs de recerca, experimentals o teòrics, en qualsevol matèria, tant científica com humanística, en els nivells d’ensenyament secundari (ESO i BTX). Inclouen el premi Reginó per reconèixer el millor treball de recerca en relació amb les dones i les seves aportacions a la societat i també el centre d’educació secundària que hagi destacat per haver impulsat l’interès en aquesta temàtica. Els treballs seleccionats es publiquen en un CD o recull. Organitza: Agència de Gestió d’Ajuts Universitaris i de Recerca.
 • Certamen Jóvenes Investigadores
  Convocatòria dirigida a estudiants (ESO, batxillerat i FP) de l’estat espanyol, organitzada pel Ministeri d’Educació, Cultura i Esports.
 • Premis Argó UAB
  La Universitat Autònoma de Barcelona convoca els Premis UAB a Treballs de Recerca de Batxillerat, de qualsevol tema, amb la finalitat de reconèixer l’esforç dels estudiants i d’incrementar els vincles i les connexions amb l’ensenyament secundari.
 • Premis Exporecerca Jove
  Magma Associació per promoure la recerca jove organitza l’Exporecerca Jove, una fira de treballs de recerca adreçada als joves de 12 a 30 anys amb premis als millors treballs.
 • Premis Universitat Internacional de Catalunya
  Concurs Pre-Universitari UIC, organitzat per la Universitat Internacional de Catalunya. Dirigit a treballs de recerca d’alumnat del BTX, que haurà d’exposar-lo oralment. Premi: beca per estudiar a la UIC i un ordinador portàtil.
 • Premis Universitat de Vic
  Premis Universitat de Vic per a treballs de recerca d’alumnat de batxillerat, amb modalitats segons els àmbits. Hi poden optar alumnes d’Andorra, Balears i la majoria de comarques catalanes.
 • Premis Ramon Llull
  La Universitat Ramon Llull convoca premis per a treballs de recerca de qualsevol modalitat del batxillerat.
 • Premi Consell Social URV 
  La universitat Rovira i Virgila convoca aquest premi per a treballs de recerca de batxillerat i treballs de síntesi de cicles formatius de grau superior.

2. Premis per a treballs de l’àmbit científic i tecnològic

 • Premis Societat Catalana de Física
  La Societat Catalana de Física, filial de l’Institut d’Estudis Catalans, convoca els Premis per als Treballs de Recerca de batxillerat amb l’objectiu d’estimular la redacció de treballs d’iniciació a la recerca en l’àmbit de la física.
 • Premi Antoni Quintana i Marí
  La Societat Catalana d’Història de la Ciència i de la Tècnica convoca el Premi Antoni Quintana i Marí amb la intenció de despertar l’interès per l’estudi i la recerca de la història de la ciència i de la tècnica entre els estudiants de batxillerat. Es premien els millors treballs d’estudiants de BTX en l’àmbit de la història de la ciència.
 • Premi UPC de Ciència i Tecnologia
  La Universitat Politècnica de Catalunya, amb la col·laboració del Col·legi Oficial d’Enginyers Industrials de Catalunya, dels Col·legi d’Enginyers Tècnics Industrials de Barcelona i del Museu de la Ciència i de la Tècnica de Catalunya, convoca el Premi UPC de Ciència i Tecnologia per a estudiants dels batxillerats de Tecnologia i de Ciències de la Naturalesa i la Salut.
 • Premi UPF en ciències biològiques
  La Facultat de Ciències de la Salut i de la Vida de la UPF i el Parc de Recerca Biomèdica premien treballs de recerca en ciències biològiques.
 • Premi de l’aigua Stockholm Junior
  El Premi de l’aigua d’Stockholm per a joves, organitzat per la Fundación AGBAR – Kemira Ibérica SA, pretén fomentar la conservació i l’ús racional de l’aigua com a recurs escàs al nostre país, contribuir a l’educació ambiental entre els joves i donar a conèixer el cicle integral de l’aigua i les seves repercussions en la qualitat de vida. El premi està obert a treballs de recerca sobre l’aigua i el medi ambient.
 • Premi Ferran Adrià sobre nutrició i cuina
  La UB atorga un premi als treballs de recerca sobre les ciències i tecnologies de l’alimentació, la nutrició, la cuina i la gastronomia, des del punt de vista científic o humanístico-social.
 • Premio Nacional Don Bosco
  Premis a treballs d’innovació i investigació tecnològica d’estudiants de batxillerat i FP, organitzats per Salesians de Saragossa.
 • Premi de bioètica
  La fundació Víctor Grífols i Lucas convoca premis a treballs de recerca sobre bioètica a batxillerat.
 • Concurs SonCube
  Concurs que premia el disseny d’un experiment relacionat amb la sonda espacial SonCube, dirigit a grups d’estudiants de batxillerat.

3. Premis per a treballs de recerca de l’àmbit d’humanitats i ciències socials

 • Premis Baldiri Reixac
  Premis Baldiri Reixac, dotats per la Fundació Lluís Carulla, amb diverses modalitats (escoles, professorat, alumnat) i nivells. Pel que fa als treballs d’alumnes, han d’estar relacionats amb la realitat nacional i la tradició cultural catalanes.
 • Premi Arnau de Vilanova – Filosofia
  Premi Arnau de Vilanova per a treballs de recerca d’alumnat de batxillerat sobre filosofia, estètica, lògica i metodologia, psicologia o sociologia. Organitza el Col·legi Oficial de Doctors i Llicenciats en Filosofia i Lletres i en Ciències de Catalunya.
 • Premi en Turisme i Hoteleria
  La Fundació Gaspar Espuña-CETT concedeix premis als millors treballs de recerca de batxillerat en matèria de turisme i hoteleria.
 • Premi en l’àmbit de l’activitat internacional
  L’Escola Superior de Comerç Internacional (ESCI) de la Universitat Pompeu Fabra convoca el premi al millor Treball de recerca de batxillerat de Catalunya en l’àmbit de l’activitat internacional.
 • Premi Ernest Lluch de Ciències Socials i Polítiques
  Premi convocat per la Fundació Ernest Lluch i els Estudis de Ciències Polítiques i Gestió Pública de la Universitat Pompeu Fabra per a treballs de recerca dins l’àmbit de les ciències socials i polítiques.
 • Premi d’Economia i Empresa- UPF
  La facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat Pompeu Fabra convoca el premi d’Economia i Empresa conjutament amb la col·laboració d’Agroliment S. A.
 • Premi Hèracles
  Premi Hèracles per al millor Treball de Recerca de Batxillerat de temàtica clàssica. Organitza: Secció Catalana de la SEEC.
 • Premi Núria Tudela i Penya – Revista Auriga
  Premi Núria Tudela i Penya per a treballs d’estudiants de nivells universitaris i pre-universitaris sobre qualsevol aspecte del món clàssic. Organitza: Revista Auriga de divulgació del món clàssic.
 • Premi APAC-John McDowell – Anglès
  Premi APAC-John McDowell per a treballs de recerca d’alumnat de batxillerat dins la matèria d’anglès, organitzat per l’APAC i el British Council.
 • Premis Bonaplata – Recerca en història de la industrialització
  Premis Bonaplata Joves per treballs de recerca dins l’àmbit de l’arqueologia industrial, la història industrial i l’antropologia històrica de la industrialització de la societat catalana. Organitza l’Associació del Museu de la Ciència i de la Tècnica i d’Arqueologia Industrial de Catalunya.
 • Premis Mestall – Món rural
  Premi Mestall per a treballs de recerca d’alumnes de batxillerat sobre temes relacionats amb el món rural. Organitza: Associació d’Història Rural de les Comarques Gironines.
 • Premis de recerca sobre temes marítims
  Convocatòria del Premi Emerencià Roig i Raventós i del Premi Josep Ricart i Giralt per a treballs de recerca sobre temes marítims, convocat pel Museu Marítim de Barcelona.
 • Premi UPF-Linguamón
  Premi convocat per la UPF i Linguamón per al millor treball de recerca en l’àmbit de les llengües i el llenguatge.
 • Premi Fundació Josep Irla
  Convocatòria de la Fundació Josep Irla per a treballs d’alumnat de batxillerat que versin sobre la memòria històrica contemporània als Països Catalans.
 • Premi FilCat.UB
  El Departament de Filologia Catalana de la Universitat de Barcelona convoca el premi FilCat.UB amb l’objectiu de promoure els treballs de recerca de batxillerat que tinguin per objecte d’estudi qualsevol aspecte de la llengua i la literatura catalanes.

4. Premis de treballs de recerca d’àmbits territorials concrets

 • Premis Universitat de Girona
  Premis per als treballs de recerca d’estudiants de Batxillerat, convocats per la Universitat de Girona, dins els àmbits següents: humanitats/art/ciències socials, tecnologia/ciències, arquitectura/urbanisme/ciutat, joventut i àmbit comarcal. El premi inclou la matrícula gratuïta en els centres de la UdG.
 • Premis comarcals de la Segarra
  Premis comarcals de Treballs de recerca per a alumnat de batxillerat de la Segarra sobre temes diversos vinculats a la comarca.
 • Premi Terenci Thos i Codina – Maresme
  Premi Terenci Thos i Codina per treballs de recerca d’alumnat de batxillerat sobre temes relacionats amb la comarca del Maresme en qualsevol dels àmbits de les Ciències Humanes i Socials, instaurat per l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró i l’associació cultural Grup d’Història del Casal de Mataró.
 • Premi Treball de Recerca – CRP Terrassa
  Premi al Treball de Recerca d’alumnat de batxillerat de centres de Matadepera, Terrassa i  Viladecavalls, convocats per l’Ajuntament de Terrassa, les regidories de Matadepera i de Viladecavalls i el CRP de Terrassa.
 • Premis Salvador Reixach de la Garrotxa
  Els ajuntaments de Santa Pau i d’Olot, el Patronat d’Estudis Històrics d’Olot i Comarca i els Amics de Santa Pau convoquen aquests premis per a treballs de recerca de batxillerat.
 • Premi Dones d’Igualada
  L’Associació Dones d’Igualada i l¡’Ajuntament d’Igualada, amb la col·labroació del Rotary Club, convoca el premi de recerca amb l’eix temàtic: El tractament de la dona en el món de la publicitat.

5. Premis de treballs de recerca d’altres temàtiques monogràfiques

 • Premis Accés
  Premis Accés de la Fundació Salas per l’Accessibilitat, per als millors treballs de recerca de batxillerat sobre el tema de l’accessibilitat universal.
 • Premi Recerca per a la Pau
  Premi de Recerca per a la Pau per a treballs de recerca d’alumnat de batxillerat sobre la temàtica de la pau, organitzats per la Universitat de Barcelona, per mitjà de la Fundació Solidaritat UB i l’ICE.
 • Premi Participa a l’escola
  Premi per a treballs de recerca d’alumnes de batxillerat elaborats individualment o en grups de dues persones com a màxim, que versin sobre formes de participació a l’escola o que hi fomentin la pràctica o l’aprenentatge dels valors democràtics.
 • Premis Fundació Catalana Síndrome de Down
  Concurs Treball de Recerca sobre la Persona amb Síndrome de Down, convocat per la Fundació Catalana Síndrome de Down per a treballs de recerca d’alumnes de batxillerat que tinguin com a tema monogràfic la síndrome de Down.
 • Premi Civilitas
  La Delegació Pastoral Cristiana convoca el Premi Civilitas adreçat als treball de recerca de 4t d’ESO i de batxillerat que tractin la relació de les ciències i la cultura amb el cristianisme.
 • Premis El CAC a l’Escola
  Premis amb diverses categories, una de les quals dirigida a alumnat de batxillerat, sobre temes relacionats amb la percepció, anàlisi i producció en l’àmbit audiovisual.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s