“El planeta libre”

“El planeta libre” (La belle verte, 1996) s’ha convertit, gràcies a internet, en un referent del cinema compromès, amb missatge i entretingut. És una pel·lícula senzilla i idealista que ens mostra el món que podria ser i que l'”inqüestionable” raonament modern no permet. Una reflexió sobre la dictadura dels diners, la contaminació, el consumisme, les jerarquies… narrat en clau de comèdia de ciència-ficció.

La pel·lícula ens explica una història que arrenca en un planeta petit i llunyà, la població del qual té aparença humana i viu entorn l’any 6000. Es tracta d’una societat avançada que ha prescindit dels diners i de la dependència de gairebé tots els objectes materials. Tenen un promig de vida d’uns 250 anys, es comuniquen entre ells telepàticament i les seves activitats es desenvolupen en un complet i harmònic contacte amb la naturalesa.

En la reunió anual del planeta, on intercanvien lliurement els seus productes i decideixen de forma assembleària els seus viatges, sorgeix sempre la mateixa pregunta: “Algú vol anar a la Terra?” Però ningú no s’atreveix a viatjar a un món perillós i primitiu, fins que Mila s’ofereix com a voluntària. En arribar a la Terra es troba enmig del caos de la ciutat de Paris i es produeixen tot tipus de situacions divertides però que, alhora, fan reflexionar profundament.

Font: El planeta libre (La belle verte)

Fitxa de la pel·lícula

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s