Oferta educativa

Inici L’Institut Localització Oferta educativa Organització Secretaria Consergeria Circulars del curs AMPA ESO Batxillerat Departaments

L’institut ofereix els ensenyaments corresponents a l’etapa secundària obligatòria, l’ESO, i els propis de l’etapa post-obligatòria, el Batxillerat.

ESO

L’ESO és l’etapa d’Ensenyament Secundari Obligatori que es cursa entre els 12 i el 16 anys. Comprèn quatre cursos acadèmics i té caràcter obligatori i gratuït.

S’organitza en diferents matèries i s’imparteix d’acord amb els principis d’educació comuna, orientada a disminuir el sexisme i a atendre la diversitat de l’alumnat.

En aquesta etapa, es posa una especial atenció a l’adquisició de les competències bàsiques, a la tutoria i orientació educativa i a la relació amb les famílies per donar suport al procés educatiu dels seus fills i filles.

La finalitat de l’educació secundària obligatòria és proporcionar a tots els nois i les noies una educació que els permeti assegurar un desenvolupament personal sòlid, adquirir les habilitats i les competències culturals i socials relatives a l’expressió i comprensió oral, a l’escriptura, al càlcul, a la resolució de problemes de la vida quotidiana, al rebuig de tot tipus de comportaments discriminatoris per raó de sexe, la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, l’autonomia personal, la corresponsabilitat i la interdependència personal i a la comprensió dels elements bàsics del món en els aspectes científic, social i cultural, en particular aquells elements que permetin un coneixement i arrelament a Catalunya. Així mateix, ha de contribuir a desenvolupar les habilitats socials de treball i d’estudi amb autonomia i esperit crític, la sensibilitat artística, la creativitat i l’afectivitat de tots els nois i les noies.

Font: Decret 143/2007 de 26 de juny.

Batxillerat

El batxillerat té dos cursos acadèmics. Aquesta etapa de formació acadèmica es cursa convencionalment entre els 16 i els 18 anys. El batxillerat prepara l’alumnat per a la seva incorporació a estudis posteriors, tant professionals com universitaris, i per a l’accés al món laboral.

El currículum de Batxillerat s’estructura en una part comuna, a cursar per tot l’alumnat i en una part diversificada, organitzada per modalitats. A més hi ha les matèries optatives i el treball de recerca.  L’alumnat té també una hora setmanal de tutoria.

A l’institut Galileo Galilei s’imparteixen les modalitats de Batxillerat de Ciències i Tecnologia i d’Humanitats i Ciències Socials. Pots consultar els centres on s’imparteix la Modalitat d’Arts.

Cada alumne/a ha de triar una modalitat de Batxillerat i ha de cursar les matèries comunes i un mínim de sis matèries de modalitat, de les quals almenys cinc han de ser de la via escollida.

Font: Fullet informatiu Batxillerat 2012

Inici L’Institut Localització Oferta educativa Organització Secretaria Consergeria Circulars del curs AMPA ESO Batxillerat Departaments

One response to “Oferta educativa

  1. Us recomano el llibre de diario de una niñera es ta be aquest llibre

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s