Sant Jordi 2015

Sant Jordi 2013

Sant Jordi 2014

Sant Jordi 2015

Sant Jordi 2016

Rosa i llibre

Concurs literari en català

Concurso literario en lengua castellana

Concurs “El problema del mes”

Concurs de fotografia matemàtica

Concurs prova Cangur

Concurs “El/La coneixes?”

Sant Jordi a l’Ateneu de Nou Barris

En Joan Heras ens ha escrit el text que fa de pròleg a la festa de Sant Jordi, i diu així:

“Gira i gira sense parar la roda del temps i el calendari s’atura només durant vint-i-quatre hores –que passen molt de pressa- damunt la data d’avui: 23 d’abril. I això vol dir que avui és de nou Sant Jordi: un dia especial que té gust de festa grossa, color i olor de rosa i tacte suau de tantes i tantes pàgines de llibre que ens esperen per fer-nos conèixer i descobrir una immensitat inacabable d’històries apassionants.

Però el calendari –innocent com és- es pensa que cada 23 d’abril és igual a l’anterior i això tots sabem que no és veritat perquè cada dia és diferent i perquè aquest Sant Jordi és per a nosaltres ben especial. Aquest any, per celebrar tal i com es mereix aquesta festa, tot l’alumnat i el professorat del Galileu hem vingut per primera vegada a l’Ateneu per gaudir tots plegats durant una bona estona de totes les roses que ens regalaran des de l’escenari en forma de músiques, paraules, balls, curts i altres oloroses sorpreses. I també diem que aquest és un Sant Jordi diferent perquè aquest any el Sant Jordi que ens acompanya al cartell i en aquest programa és –no ens ho negareu pas- ben peculiar, oi?

L’espectacle és a punt de començar. Per favor, desconnecteu i guardeu ben guardats els vostres mòbils i deixeu-vos endur per tot allò que veureu i sentireu damunt l’escenari. Aplaudiu amb ganes com si cada aplaudiment fos una rosa que regaleu. I també és important que guardeu algun aplaudiment –com si fos una rosa ben vermella- per tot el professorat que ha dedicat hores, energies i il·lusió en aquests moments difícils d’incerteses i de retallades perquè aquesta festa d’avui fos una realitat. I, en fi, també hem de guardar una de les roses més boniques per a tota la gent de l’Ateneu Popular de Nou Barris que ens han cedit aquest teatre –un dels escenaris de referència del paisatge cultural del barri, de la ciutat i del país- perquè la festa sigui memorable.

Bon Sant Jordi i/o Santa Jordina per a tothom!”

El dia es va desenvolupar segons aquest programa:

Programa 201501 Programa 201502 Programa 201503 Programa 201504 Programa 201505 icona-pdf-50

Record de n’Abel Martínez Oliva

P4231423

Els actes de la diada van estar encapçalats per la lectura del text de condol adreçat a les famílies i a la comunitat educativa de l’INS Joan Fuster i que van redactar els alumnes de 1r de Batxillerat. Escrit que també es va llegir el dimarts anterior, abans dels cinc minuts de silenci, i que, més tard, alguns alumnes acompanyats de professors, van fer arribar personalment a l’INS Joan Fuster. El text és el següent:

“Des de l’alumnat, professorat i personal no docent de l’INS Galileo Galilei volem expressar el nostre condol als afectats de l’INS Joan Fuster, tant a la família com a la resta de la comunitat educativa.

El motiu d’aquest text és compartir la tristesa i el dolor que sentiu per aquest fet greu que heu hagut de patir. Sabem que les paraules no serveixen de consol en aquests moments, però compteu amb la nostra ajuda i solidaritat. Permeteu que us oferim el nostre més sincer i profund suport de part de tot el centre educatiu Galileo Galilei.

Esperem que aquest fet serveixi per reflexionar i debatre en profunditat sobre el fet de la violència que cada cop més està present en la societat. Creiem que hauríem de començar a plantejar-nos quins han de ser els valors que cal transmetre a les futures generacions i com es garanteix de veritat que el respecte, la tolerància i la pau siguin els valors definidors de la nostra societat.”

Benvinguda i entrega de premis

En Víctor Cabello, autor del cartell de Sant Jordi d’aquest any, va ser el conductor de l’acte que es va iniciar un cop en Javier Sanz, director del centre, adrecés unes paraules de benvinguda a tots els assistents.

El lliurament dels premis es va fer en dos moments, coincidint amb les dues parts de l’acte celebrat a l’Ateneu. A l’inici de la primera part es va fer l’entrega de premis corresponents al 1r cicle d’ESO. En començar la segona part es va fer el lliurament de premis restants.

Relació de textos premiats aquest Sant Jordi

Actuacions musicals

L’apartat literari és el plat fort, però tenim la sort de tenir dos plats més, el musical i el teatral, que li van al darrere de molt a prop. I és que la vessant artística dels nostres alumnes és enorme i es fa notar. Després d’haver-hi dedicat un munt d’hores, això sí.

La llista és llarga. Els alumnes i professors que han interpretat música i cançons són: Jennifer Camacho (violoncel), Dani Sorto (piano), Sacha (piano), Xenoa Pallarés (guitarra), Jordi Castillo (guitarra), Alejandra Huanca (piano), Kelin Sánchez (piano), Félix Cabero (piano), Angélica Makuba (bateria), Jordi Belzunces (guitarra), Anna Marigó (piano), Albert Vilanova (bateria), Mónica Makon, Angélica Makuba (veus), Héctor Torres, Mónica Makon, Brianda Ramírez (coreografia).

Malabars i acroesport

A continuació la Saya Cresencio, l’Andrea Castarnado i l’Adrian Gost ens van encisar amb la màgia dels malabars. Les boles il·luminades en la foscor són espectaculars!

I el Mohamed Khaldi, Andrea Martínez, Vasyl Lupol, Miriam Reina, Rosa Quezada, Ginger Rendón, Tatiana Quiñónez, ens van fer una bona demostració d’equilibri i força fent unes taules d’acroesport.

Lectures homenatge a Joana Raspall

A càrrec de l’Adriana Cedeño, Carmen Curado, Verónica Domínguez, Eloisa López i Nerea Notario.

“Els 7 somnis”

I, un cop més, l’obra de teatre a la que ja ens estem acostumant per aquesta data. I l’esperem amb ganes perquè ens ho passem d’allò més bé amb la representació, fruit de setmanes d’assaig, sacrificant les estones d’esbarjo (el Joan Heras i la Laura Casulleras ho saben bé perquè sempre hi són), i amb un guió original del Sergio Fernández i la Karina Boichul. Les imatges que decoren l’obra les ha aportat en Bora Roqué, i l’elenc el podeu llegir en el programa de la diada.

Projecció de curts de 3r d’ESO

Després de l’obra teatral es va passar a la projecció dels curts que van elaborar els alumnes de tercer dins del projecte “Barcelona Aula Mòbil”. En el vídeo següent podem veure la projecció tal qual, però si els voleu veure amb més calma podeu clicar damunt d’aquest enllaç.

Companyia de l’INS Pablo Ruiz Picasso

Programa 201504

Més fotografies d’aquesta representació en aquest enllaç

DSCF9649

banner fotografies

El treball previ a les aules

Sant Jordi 2013

Sant Jordi 2014

Sant Jordi 2015

Sant Jordi 2016

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s