ESO

L’etapa d’ESO

L’ESO és l’etapa d’Ensenyament Secundari Obligatori que es cursa entre els 12 i el 16 anys. Comprèn quatre cursos acadèmics i té caràcter obligatori i gratuït.

S’organitza en diferents matèries i s’imparteix d’acord amb els principis d’educació comuna, orientada a disminuir el sexisme i a atendre la diversitat de l’alumnat.

En aquesta etapa, es posa una especial atenció a l’adquisició de les competències bàsiques, a la tutoria i orientació educativa i a la relació amb les famílies per donar suport al procés educatiu dels seus fills i filles.

La finalitat de l’educació secundària obligatòria és proporcionar a tots els nois i les noies una educació que els permeti assegurar un desenvolupament personal sòlid, adquirir les habilitats i les competències culturals i socials relatives a l’expressió i comprensió oral, a l’escriptura, al càlcul, a la resolució de problemes de la vida quotidiana, al rebuig de tot tipus de comportaments discriminatoris per raó de sexe, la igualtat de drets i oportunitats entre dones i homes, l’autonomia personal, la corresponsabilitat i la interdependència personal i a la comprensió dels elements bàsics del món en els aspectes científic, social i cultural, en particular aquells elements que permetin un coneixement i arrelament a Catalunya. Així mateix, ha de contribuir a desenvolupar les habilitats socials de treball i d’estudi amb autonomia i esperit crític, la sensibilitat artística, la creativitat i l’afectivitat de tots els nois i les noies.

Font: Decret 143/2007 de 26 de juny.

Agendes

Llibres de text

Horaris

Treball de síntesi

Deures d’estiu

Vídeos i fotos

Calendaris final de curs

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s