Saló virtual

Del Saló de l’Ensenyament i altres espais virtuals

El saló de l’Ensenyament, que s’havia de fer el mes de març, ja ha obert les seves portes virtualment. Ara, a més del seu Campus Virtual, us proposem que visiteu altres espais que poden ser molt útils alhora de prendre decisions sobre els vostres estudis superiors.

FIRACAMPUSVIRTUAL

Fira de Barcelona llença la plataforma digital FIRACAMPUSVIRTUAL del 20 al 24 de maig, davant la impossibilitat de celebrar el saló de l’Ensenyament degut al COVID-19. Cal registrar-se i comprar una entrada de 4€. El Saló de l’Ensenyament posa a disposició de l’alumnat i el professorat activitats, serveis i material per conèixer més a fons les característiques dels itineraris i ajudar a l’estudiant en la seva presa de decisions.

UNIFIRA, la fira de graus virtual

Ja tancada, però continua oferint els seus continguts fins al mes d’octubre. La fira virtual funciona com una fira presencial, on les universitats tenen estands virtuals que podeu visitar i obtenir informació de l’oferta d’estudis, notes de tall, preus, opcions d’allotjament i més. A més, podreu conversar per xat o Skype amb estudiants o personal de totes les universitats catalanes: la UAO CEU, la UAB, la UB, la UdG, la UdL, la UIC, la UOC, la UPC, la UPF, la URL, la URV, i la UVic-UCC.

Plataforma UNPORTAL

Ofereix tota la informació actualitzada dels graus, màsters i cicles d’FP que s’imparteixen a Catalunya, amb dades interessants a l’hora de prendre una decisió com la nota de tall en la darrera matriculació, plans d’estudis, el preu de la matrícula, dades d’inserció laboral dels titulats i taxes de rendiment i taxes d’abandonament. A més d’un blog amb notícies i reportatges. Normalment per accedir a tots els continguts s’ha de pagar, però en aquesta ocasió, a causa de la suspensió del Saló de l’Ensenyament, Unportal ha obert gratuïtament tots els seus continguts durant els dies que havia de durar el saló, és a dir, fins diumenge vinent.

Portal EDUCAWEB

Amb vint anys de trajectòria, és el portal més antic i més visitat. Ofereix informació no només de Catalunya sinó de tota Espanya i de diversos països europeus i llatinoamericans. No és només un repositori de cursos sinó que té vocació orientadora, amb eines com Gran Recorrido (GR), que facilita l’autoconeixement o el servei d’orientació online, amb un centenar de vídeos que responen a preguntes freqüents sobre tot allò que s’ha de saber abans de triar un determinat itinerari o centre educatiu.

Plataforma SINSPIRA

És una plataforma on trobem testimonis d’estudiants que estan acabant un cicle formatiu de grau superior o un grau universitari. Estudiants que no fa tant de temps van haver de prendre aquestes decisions transcendentals i que poden explicar de primera mà la seva experiència a estudiants més joves, i per això són inspiradors. Ara mateix conté ja 122 vídeos d’inspiradors de disciplines molt diverses. A banda d’una petita part d’accés obert, la resta és de pagament, per subscripció en el cas de centres educatius o ajuntaments, o amb una única donació de 5€ per persones individuals.

Professions més demandades i amb major sou a Catalunya

La Cambra de Barcelona i InfoJobs –plataforma líder d’ocupació a Espanya que forma part del grup Adevinta Spain—, presenten conjuntament i per primer cop l’informe “Les professions més demandades i amb major remuneració a Catalunya”, que s’havia de presentar en el marc del Saló de l’Ensenyament de 2020 i que es va cancel·lar per la crisi sanitària del coronavirus. (Tríptic JoVullSer / DOC JoVullSer / Presentació JoVullSer)