Religió

Professorat

Matèria

Criteris d’avaluació

Material de suport

Altres

Retorna amunt

Professorat

flammarion

Toni Fabregat i Vallverdú

Ha cursat estudis de Teologia a la Facultat de Teologia de Catalunya (Universitat Ramon Llull) i és llicenciat en Ciències Religioses per l’ISCREB (Universitat Ramon Llull).

Retorna amunt

Matèria

La classe de religió s’imparteix a tota l’etapa d’ESO i durant el primer any de Batxillerat, segons la programació següent:

ETAPA D’ESO BATXILLERAT

1r d’ESO: “La Bíblia“. Es fa una introducció a la biblioteca de la Bíblia i s’estudien els llibres del Gènesi i de l’Èxode.

2n d’ESO: “El fet religiós“. Es fa un estudi entorn de la religió i els seus orígens, els elements que l’expliquen i les seves concrecions culturals.

3r d’ESO: “La moral cristiana“. Es proposa conèixer l’ètica dels evangelis i analitzar els problemes morals que preocupen la persona i la societat.

4t d’ESO: “Les grans religions“. Es fa una introducció a la pluralitat religiosa del món, a fi de comprendre millor la realitat dels altres i, alhora, la nostra.

1r de Batxillerat: “Societat i religió“. Es fa un apropament crític, des de la perspectiva cristiana, al món en què vivim a fi de valorar fins a quin punt és plausible l’opció cristiana.

2n de Batxillerat (no es cursa): “Simbologia religiosa“. Es fa una presentació i una aproximació als codis d’interpretació que, des de les fonts cristianes, contribueixen a una millor comprensió del món.

Retorna amunt

Criteris d’avaluació

La nota final que obtenen els alumnes en cadascun dels cursos, en les diferents etapes, correspon a la mitjà resultant d’un 60% en què es valora l’actitud i comportament dins l’aula (puntualitat, respecte, educació, participació, responsabilitat, atenció, col·laboració i treball) i un 40% que surt de la correcció dels exercicis, treballs i exàmens.

Retorna amunt

Material de suport

La pàgina que conté informació sobre les classes de religió és la següent. I en aquesta pàgina es troben els cursos elaborats amb moodle per treballar amb l’alumnat (actualment hem deixat d’utilitzar el moodle en aquesta assignatura, però):
portada deltoni.cat Relimod: religió en moodle.

Retorna amunt

Altres

Enllaços d’interès Premsa
El pessebre a l’escolaEl consumo colaborativo y el truequeDirectorio de proyectos de consumo colaborativoEstà canviant el consum? (Lletra petita, capítol 1)

La historia de las cosas

El alto precio del materialismo

Mecánica del muro. Esther Vivas

Beauty pressure

Becan con cuatro millones a un filósofo para que descubra si hay vida eterna

Primero aprende y solo después enseña

Vodpod videos no longer available.

Deixa un comentari