El nivell dels estudiants d’ESO baixa a Catalunya

Font: La Vanguardia

Les proves d’avaluació de 4t d’ESO, que mesuren els coneixements bàsics dels alumnes en acabar la secundària, han punxat aquest any. La puntuació mitjana cau en totes les matèries examinades a excepció de l’anglès. Tots els alumnes de l’últim curs de l’ESO van passar les proves al febrer i aquest matí (del divendres dia 10) la consellera d’Ensenyament ha donat compte dels resultats. En català la puntuació se situa en 76,3 punts, quan l’any passat estava en els 77,1 punts.

Aquesta avaluació segueix una escala del 0 al 100 on l’aprovat se situa en els 70 punts. En català la puntuació mitjana arriba als 75,2 punts (76,4 el 2014) i matemàtiques no arriba a l’aprovat i es queda en els 68,7 punts (69,1 el 2014). En aquesta última matèria, la geometria ha tornat a jugar una mala passada als estudiants: és l’àrea amb pitjors resultats de totes les avaluades. I això que fa dos anys Ensenyament va incrementar les hores lectives de matemàtiques a l’ESO.

L’única competència que millora respecte a l’any passat és la de llengua anglesa, i tot i així tampoc arriba als 70 punts. Així, anglès se situa en 69,3 punts (66,9 el curs anterior). La consellera d’Ensenyament ha defensat que els canvis de puntuació inferiors a dos punts “no són significatius”. Tot i això, ha reconegut que els resultats són millorables. Aquesta avaluació serveix per controlar el nivell del sistema educatiu, però no decideix si un alumne aprova la secundària. Els centres i les famílies rebran un informe amb els resultats dels alumnes en unes setmanes.

One response to “El nivell dels estudiants d’ESO baixa a Catalunya

  1. És una llàstima que els resultats siguin tan dolents, malgrat tot ens hem d’alegrar del nivell d’anglès.
    S’ha de preparar bé l’educació secundària per poder arribar més lluny, aquells que vulguin seguir estudiant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s