“Encara tenim un somni”

Aquest passat dimecres, dia 28 d’agost, es complien 50 anys d’un dels discursos més famosos de la història.  El que Martin Luther King va pronunciar a Washington a favor dels drets de la comunitat negra als Estats Units, que des d’aleshores s’ha resumit amb la frase “I have a dream” (“Tinc un somni”).

“Un dia viurem en un país on la gent no serà jutjada pel seu color de pell, sinó pel seu comportament. Tinc un somni, avui.”

Les paraules de Martin Luther King van ressonar a la capital dels Estats Units. Una multitud s’aplegava en la manifestació més gran de la història del país per demanar feina. Però la protesta es va convertir en una declaració a favor dels drets civils.

Aquest és el moment que val la pena recordar:

Avui dia, encara que es fa palesa una certa millora social, sembla que cal continuar somniant. I és per això que, amb motiu del mig segle, s’ha publicat el llibre electrònic ‘I have a dream. Miradas al discurso de MLK 50 anys después’, de descàrrega gratuïta, on s’analitza el discurs i el seu impacte cinc dècades més tard.

Aquest és el text:

Fonts:

#MLK50: El discurs de Martin Luther King 50 anys després, El Periódico, 27/08/2013

Encara tenim un somni, pàgina web.

Washington celebra els 50 anys de la manifestació pels drets civils en què Luther King va confessar que tenia un somni, 324.cat

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s